Herbasiker

TIPPEK/GYIK

Gyakori kérdések és válaszok

SOKSZOR KÉRDEZIK, MIÉRT TARTALMAZ A HERBALIFE FORMULA 1 SHAKE CUKROT?

A Tények… Cukormáz nélkül.
Az F1-ben fruktózt használnak, ami gyümölcscukor néven is ismert. A fruktóz sokféle növényben, a mézben és a gyökérzöldségekben is megtalálható. A fruktóz az F1 shake szénhidrátforrása. Energiát biztosít a szervezet számára. Az asztali cukorral (szacharózzal) ellentétben, a fruktóz nem okoz hirtelen süllyedést és kiugrást a vércukorszintben. Ha az előírások szerint készítjük a shake-et, akkor a teljes cukortartalomba a laktóz, azaz a tehéntejből származó természetes cukor is beleszámít.
A Herbalife Formula 1 shake azért tartalmaz cukrot, hogy megfeleljen az EU étkezést helyettesítő termékekre vonatkozó irányelvében megfogalmazott, kalóriatartalomra vonatkozó követelményeknek.
26g F1 por a férfiak esetében bevihető napi cukormennyiség mindössze 12%-át, nők esetében 16%-át tartalmazza. A természetesen előforduló laktóz esetében nincs korlátozás, az Egyesült Királyságban ez nem számít bele az ajánlott maximális mennyiségbe.

 

MIÉRT TARTALMAZ SZÓJAFEHÉRJÉT A FORMULA 1?

A szójafehérje csökkenti-e a tesztoszteron és növeli-e az ösztrogénszintet? Tartalmaz-e ösztrogént a szója? Csak nők számára ajánlott? Nehezen emészthető-e a szójaprotein? Úgy hallottam, gyomorirritációt és felfúvódást okoz…
Tévhit, hogy a szójafehérje csökkenti a tesztoszteronszintet, mint ahogyan az is, hogy sok szójafehérjét fogyasztó, profi férfi sportolókon végzett kutatások bizonyítják, hogy a szójafehérje bevitele nem változtatja meg a tesztoszteronszintet.
Nincs tudományos bizonyíték rá, hogy a szójafehérje nem kívánt hatást gyakorolna a hormonszintre, az izomfejlődésre, az erőnléti edzésekre vagy a test fizikai tulajdonságaira.
Egészséges, fiatal férfiakon végzett tanulmányok bizonyítják, hogy a szójafehérje nem növeli az ösztrogén koncentrációt a vérben. Termékekben izolált szójafehérjét használtak, ami könnyen emészthető.

Scroll to Top